Over ons

Novo Bescherming is een jong kantoor en wij onderscheiden ons vanwege de opgebouwde kennis en expertise. Wij dragen actief bij aan de ontwikkelingen in de branche. Wij communiceren helder en eerlijk over de financiële situatie met cliënten. Bij ons zijn de lijntjes kort. U hoeft niet bang te zijn dat u elke maand tegenover iemand anders zit. Goed contact zorgt voor meer vertrouwen en een beter resultaat voor de cliënt.

Lotte van der Toorn

In de afgelopen jaren heb ik mensen ontmoet die helemaal vastgelopen waren. Zij wilden wel hulp vragen, maar tegelijkertijd vonden ze dit ook heel moeilijk. Sommigen schaamden zichzelf of werden zelfs boos bij de gedachte om zich te laten helpen. Dat begrijp ik goed. Graag help ik mensen die er zelf niet meer uitkomen met een duidelijke uitleg over wat we doen en waaróm we dat doen. Wanneer ik dat vertrouwen krijg van iemand kunnen we vanuit rust gaan opbouwen naar een financieel stabiele toekomst.

In 2012 heb ik de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond. Na gewerkt te hebben binnen de gehandicaptenzorg ben ik gestart als maatschappelijk werker. Daar kwam ik bij mensen thuis die het financieel niet makkelijk hadden, of in de schulden zaten. Van dichtbij merkte ik welke impact dit had op het leven van mensen. De oorzaken van deze problemen waren heel verschillend. Voor mij is het belangrijk om niet één en dezelfde werkwijze aan te houden, maar echt te luisteren naar iemands verhaal en een passende aanpak te bieden.

Daarom ben ik 2017 gestart bij een bewindvoerderskantoor. Hier heb ik ruim vijf jaar met veel plezier gewerkt als bewindvoerder, mentor, curator en teamleider. Na dit een aantal jaren gedaan te hebben, was ik toe aan een volgende stap. Samen met Henk heb ik Novo Bescherming opgericht. Wij zijn verantwoordelijk voor het hele proces en bieden onze dienstverlening aan zoals dit het beste aansluit bij cliënten en hulpverleners. Wij staan klaar om u te helpen!

Over ons

Henk Boon

Mijn naam is Henk Boon en samen met Lotte ben ik eigenaar van Novo Bescherming. Hoewel het prachtig is om docent, journalist of historicus te zijn, heb ik tot op heden de meeste voldoening gehaald uit mijn werk als beschermingsbewindvoerder. Wat is het fijn om de (financiële) stress bij mensen weg te nemen en samen vooruit te kunnen kijken.

Ik heb bedrijfswetenschappen gestudeerd. Ik raakte gefascineerd door de mogelijkheid om de hele dag bezig te zijn met cijfers en getallen en om te streven naar meer rendement voor klanten. Toch begon het mij tegen te staan. Het draaide voornamelijk om uiterlijk vertoon en de eigen carrière stond centraal, niet de belangen van de klant. Daarop heb ik de overstap gemaakt naar de studie geschiedenis en ben ik in het onderwijs beland. Als docent op een VMBO-school in een kansarme buurt van een stad, heb ik gezien hoe cruciaal het is welke kansen je van huis uit meekrijgt. Helaas heeft niet iedereen in Nederland dezelfde mogelijkheden. Als je wieg in een gezin staat met weinig geld en mogelijkheden heb je een grote achterstand op andere kinderen.

Deze motivatie nam ik meer dan tien jaar geleden mee toen ik begon als beschermingsbewindvoerder. Zo hebben we er de afgelopen jaren voor gezorgd dat cliënten werden erkend als slachtoffers van de kinderopvangtoeslagaffaire. Niet alleen zijn hun schulden kwijtgescholden, ze hebben ook schadevergoedingen ontvangen van tienduizenden euro's, waardoor ze eindelijk weer op vakantie konden gaan of eindelijk meubels kunnen aanschaffen.

Al meer dan vijf jaar werk ik nauw samen met Lotte van der Toorn, die even gedreven is als ik. Onder de vlag van Novo Bescherming staan we klaar om u verder te helpen!

Over ons