Beschermingsbewind

Beschermingsbewind is een wettelijke maatregel waarbij iemand anders uw financiën en vermogen beheert. Dit komt vaak voor bij mensen die moeite hebben met het regelen van hun geldzaken, bijvoorbeeld door schulden, dementie of een verstandelijke beperking.

Werkwijze

Bij Novo Bescherming vinden we het belangrijk om goed bereikbaar te zijn. Uiteraard kunt u bellen of mailen en daarnaast gebruiken we WhatsApp. 

Nadat u zich bij ons aangemeld heeft, beginnen we met een intakegesprek om uw situatie goed in kaart te brengen. We leggen uit wat beschermingsbewind inhoudt en wat we voor u kunnen betekenen.

Samen stellen we een plan op dat bij u past. Wij helpen bij de aanvraag die naar de rechtbank verstuurd wordt.  Wanneer de rechter het bewind heeft uitgesproken nemen wij contact met u op. U kunt online meekijken op uw bankrekening.

We hebben regelmatig contact om de voortgang te bespreken. Minimaal één keer per jaar hebben we een persoonlijk gesprek om uw financiën door te nemen.

Zijn er schulden? Dan begeleiden we u naar schuldhulpverlening. Het doel is om zo snel mogelijk schuldenvrij te zijn.

Beschermingsbewind

Zelfredzaamheid

Waar mogelijk helpen we u om binnen het beschermingsbewind meer financiële zelfstandigheid op te bouwen. Onze bewindvoerders denken mee over praktische oplossingen op maat, passend bij uw situatie. Hoewel het niet voor iedereen haalbaar is, streven we ernaar om onszelf overbodig te maken in uw leven.

Beschermingsbewind